lunes, 12 de agosto de 2019

Nota del BSAP (Banco de semillas del Alto Palancia).

Os hacemos llegar la nota que ha publicado el BSAP (Banco de semillas del Alto Palancia) para que anunciemos en el blog:

-->

"Arribat l'agost, amb la meitat de la població de vacances, i amb ganes de prendre un poquet d'aire, el Banco de Semillas del Alto Palancia també fa un parèntesi i tanquem la paradeta. Reprendrem de nou a finals de setembre, acabades les festes dels pobles de la comarca, amb l'horari habitual: dijous de 18,30 a 20,30 h a l'Ateneo Libertario de Segorbe (plaça de l'Almudín).

És temps d'estar a l'hort, veient créixer les plantetes i collint. Per això volem fer un poc d'apologia hortelana i animar-vos a sembrar també de cara a la tardor i l'hivern. Agost i setembre són mesos d'anar preparant l'hort per als cultius que podrem menjar entrat l'hivern. Per si alguna persona va un pèl despistada, farem un recordatori d'aquelles espècies vegetals que podem sembrar ara. A l'agost, grumos, coliflor, bròcoli i alls porros. A finals de mes o a setembre es pot sembrar bleda (acelga), pésol (guisante), tirabeque, encisam (lechuga), carxofes (alcachofa) i faves (habas). Es pot provar també de sembrar alguns alls per a tendres.

Al BSAP tenim llavor de moltes d'estes plantes, per si algú vol replegar-ne. Com sempre, les llavors són gratuïtes, però cal tornar-ne una vegada s'ha completat el cicle vital de la planta, de manera que entre totes, renovem les llavors. Com que no estarem al local, caldrà que envieu un mail al correu del Banco de Semillas: bancodesemillaspalancia@gmail.com per poder quedar qualsevol dia a l'Ateneo de Segorbe.

-->
Salut i força !!!"

No hay comentarios: