viernes, 21 de septiembre de 2012

IV Feria de agroecología e intercambio de semillas locales (Almazora)


LA FIRA D’AGROECOLOGIA CELEBRA 4a EDICIÓ A ALMASSORA
La trobada serà l’últim cap de setmana de setembre (29 i 30) i té com a acte central l’intercanvi de llavors de varietats tradicionals, en el marc de l’agricultura ecològica i la biodiversitat cultivada.

Lloc: Plaça Major de la Vila (Almazora)





La Xarxa d’agroecologia de Castelló (XAC) celebra la fira anual a Almassora per 4t any consecutiu.
La fira està organitzada per la XAC i la Colla Ecologista d’Almassora, amb la col·laboració de la Plataforma per la Sobirania alimentària del País Valencià, Caixalmassora i el suport logístic de l’ Ajuntament d’Almassora.
Els objectius de la fira són:
1. Promocionar el consum del productes ecològics, locals i de temporada, per a ajudar al manteniment de l’activitat dels agricultors.
2. Crear un estímul de conservació de la diversitat de varietats tradicionals, mitjançant el coneixement i l’acceptació social.
3. Conscienciar del perill de la pèrdua de les varietats tradicionals adaptades al nostre entorn.
La fira comprén un mercat variat de parades de productes i iniciatives ecològiques, on participaran tant agricultors, com comerços distribuidors o associacions ecologistes i d’ajuda al desenvolupament, sempre vinculades a les comarques de Castelló.
A més del mercat, hi ha un programa molt complet d’activitats durant els dos dies. Es pretén que siguen pràctiques, per a que els assistents puguen conéixer i aprendre aptituts noves.
El públic infantil podrà gaudir especialment de tallers de reciclatge artístic familiar i de l’actuació de Trobadorets.
La fira se celebrarà a la plaça Major de la Vila, que és el nucli antic de la població i el lloc on antigament se celebraven els mercats setmanals de la població.
L’encontre serà el dissabte 24 durant tot el dia (de 10 a 21h) i el diumenge 25 fins a migdia (de 10 a 15h). El diumenge de vesprada no hi haurà fira.

No hay comentarios: