miércoles, 9 de octubre de 2013

Concentración contra el Fracking en Castellón.


El "Ateneu Anarquista de Castelló" convoca una concentración en contra del fracking para el próximo sabado 19 de octubre en Castellón. La concentración se realitzará a las 18:30h delante de la "Casa dels Caragols" (c/Major nº78), sede del Consell de la Generalitat Valenciana a la ciudad.

"Volem fer una crida a totes les persones que viuen a la ciutat de Castelló i voltants perquè s'uneixin a la concentració per mostrar el nostre rebuig a aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs del subsòl, no sols pel perill de contaminar els aqüífers sinó també perquè suposa continuar amb la transformació del territori i dels nostres pobles acord amb les exigències del sistema capitalista. Quants informes tècnics caldran per aturar el “Fracking”? Quants manifests hi haurà que signar? Quantes signatures hi haurà que recollir? Estem farts i fartes de que la classe política negocie amb les nostres vides. Sabem que tant el Consell com el Ministeri d'Indústria faran l'impossible per permetre fracturar allà on es puguen trobar hidrocarburs. No volem jugar més al seu joc, nosaltres ho tenim clar, la lluita contra el “Fracking” s'ha de lliurar al carrer, no a les Corts.
El 19 d'Octubre totes contra el "Fracking"!"

3 comentarios:

Anónimo dijo...

http://www.cadenaser.com/economia/articulo/via-libre-practica-fracking/csrcsrpor/20131009csrcsreco_8/Tes

Esto es terrorismo propia de dictaduras como las que padecemos.

Anónimo dijo...

Manifiesto contra el fracking y el capitalismo:

Aquest mes d’octubre es compleix un any des que es fera públic la sol·licitud de tres projectes d’investigació per part de l’empresa Montero Energy Corporation per a la localització d’hidrocarburs per mitjà de la tècnica d’extracció per perforació i explosió anomenada fractura hidràulica o fracking. A dia d’avui tothom coneix els impactes associats a aquesta tècnica, com per exemple, la contaminació dels aqüífers, la contaminació atmosfèrica, la gran despesa d’aigua o la generació de petits terratrémols. Encara així, no són motius suficients com perquè des del govern autonòmic i central es plantegen denegar aquestes sol·licituds, cosa que ens obliga a fer una anàlisi amb profunditat per a ser conscients de la magnitud del problema que s’amaga darrere del fracking.


Anónimo dijo...

Continua aquí:
Fa 100 anys començava l’era del petroli, i amb ella es disparava un fort creixement econòmic que ara es dona de cara contra el progressiu esgotament i encariment d’aquest. El fracking se’ns presenta com la panacea davant la dificultat per accedir a recursos energètics tan barats com fins fa poc ha sigut el petroli, assegurant la independència energètica per molts anys , a més de donar nombrosos llocs de treball. La dependència de la societat industrial als hidrocarburs per mantindre’s i seguir creixent, explica l’interés del govern i empreses per portar endavant aquesta tècnica, ignorant una oposició social fins ara institucionalitzada.



Més enllà dels arguments d’aquesta oposició, com la inviabilitat econòmica o els riscos per a la salut i el medi ambient, hem de veure en el fracking un intent a la desesperada per part dels gestors del sistema capitalista de donar resposta a l’actual crisi energètica en la qual estem immerses i poder seguir amb el mite liberal del creixement il·limitat. Una oposició al fracking sense qüestionar al mateix temps el model econòmic, polític i territorial ens pot portar a confiar en les ferramentes que ens dóna la democràcia parlamentària que, encara que en un primer moment pareixen útils, sols serveixen per retardar allò inevitable a la vegada de contindre, confondre i obstaculitzar l’oposició popular.



Hem vist com els pobles del litoral han estat transformats seguint les exigències de les polítiques de desenvolupament marcades pels diferents governs de l’Estat espanyol, convertint-los en complexes turístics, condemnant als seus habitants a la precarietat laboral i destrossant el territori amb un urbanisme sense fi. Ara són els pobles de l’interior els que estan sent transformats en generadors d’energia i abocadors, per donar servei a les necessitats del turisme i la industria amb projectes com el fracking, la M.A.T. (línia de molta alta tensió), incineradores, abocadors, parcs eòlics o magatzems de CO2, inclòs al litoral trobem infraestructures com el Castor, un projecte pensat per a enmagatzemar gas per a especular amb ell i que ha produït diversos terratrémols des de la seua posada en funcionament.



El problema energètic no es solucionarà sols fent un us responsable de l’energia, i molt menys amb un canvi de govern com ens volen fer creure des d’una part de l’oposició. La democràcia parlamentària està feta a la mida del sistema capitalista per a poder passar per damunt de tot i de totes en benefici dels interesos econòmics i empresarials. L’oposició al fracking i a la resta d’infraestructures projectades sobre el territori s’ha de donar des de fora de les institucions, amb una resposta popular i auto-organitzada capaç d’anar a l’arrel dels problemes i veure que estem davant d’un mateix problema i d’un mateix enemic. Per aconseguir els nostres objectius la confrontació amb el poder i els seus interesos serà inevitable, i per tant els límits de la legalitat cal que siguen superats per la legitimitat.



Sabem que, tard o prompte, tant el Consell com el Ministeri d’Indústria faran l’impossible per permetre fracturar allà on es puguen trobar hidrocarburs. No ens valen moratòries ni promeses de transicions energètiques que no vagen junt a una transformació social. No volem jugar més al seu joc, nosaltres ho tenim clar, la lluita contra el fracking s’ha de lliurar al carrer, no a les Corts ni al Parlament.



No al fracking, no a la MAT, no als magatzems de gas, no a les incineradores… No al capitalisme!!