viernes, 11 de marzo de 2016

Ha muerto Antonio Asunción. Una necrológica diferente.

Resultado de imagen de antonio asunción boicotEsta semana ha muerto el que fue Ministro del interior Antonio Asunción y después de leer todo lo que se ha publicado sobre su persona, me he decidido a escribir unas líneas sobre la nefasta trayectoria de este político socialista que tiene un pasado controvertido. Los mass media contribuyendo a su papel de prensa del poder han tratado a esta persona como uno de los héroes de la transición y lo han subido a los altares de la buena polítia por el papel que ejerció en la lucha antiterrorista. Nosotros vamos a centrarnos en un hecho que sucedió hace unos cuantos años para visualizar el papel represor de este político.


Hace unos diez años, un grupo de personas participamos en un boicot público en la Universidad de Valencia a la figura de Antonio Asunción, denunciando que él era el mayor responsable de la creación del F.I.E.S (ficheros internos de especial seguimiento) y de la política de dispersión de los presos. Sus medidas supusieron un antes y un después en la política represiva penitenciaria, provocaron la locura de las personas presas en muchos casos e incluso impulsaron considerablemente el numero de suicidios en prisión. Además Asunción se vió envuelto en diferentes casos de corrupción que hoy ya nadie recuerda, sobre todo porque a los medios de masas no les interesa destapar todo el pasado negro del Ministro del Interior y prefieren participar activamente para borrar cualquier rastro controvertido de los miembros de la partitocracia. Para conocer un poco mejor lo que supusieron todas estas medidas penitenciarias y contextualizar los hechos, voy a adjuntar el panfleto que se repartió ese día en esta denuncia pública:

"El pròxim dimecres 3 de maig visita la Universitat de València  (Saló de Graus de la Facultat de Dret, al campus de Tarongers, 12:00 hores "després del café"), l'ex Ministre d'Interior Antoni Asunción, el qual ve a donar una eloqüent conferència sobre la Transició cap a la democràcia. El títol de la seua disertació és: "De la Alcaldía de Manises al Ministerio del Interior". Suposem que s'oblidarà de recordar als ignorants estudiants que a banda de, com diu el programa, ex alcalde, ex President de la Diputació i ex Ministre d'Interior, també va ser ex Director d'Institucions Penitenciàries i promotor del règim FIES (Fitxers Interns d'Especial Seguiment), que va estar involucrat en aspectes obscurs relacionats amb els Fons Reservats de l'Estat i que en referència al FIES va tindre una investigació judicial per delicte de tortures i prevaricació de documents, de la qual va eixir lliure pagant una fiança a càrrec del Fons Reservats de l'Estat.

Que què és el FIES? El FIES és una circular administrativa, és a dir, que no està regulada en les lleis, i que suposa un règim de vida en aïllament que vullnera tots els drets fonamentals de les persones i les garanties mínimes perquè aquestos siguen respectats. El FIES s'aplica a la població presa que es considera perillosa, és a dir, tot pres que dintre les presons s'organitze per demandar respecte al mínim bon funcionament d'una institució 
que es suposa per reeducar les persones allà preses.

Què suposa ser FIES?

1.. Permet que les persones preses romanguen continuament sense cap contacte amb altra persona. És un règim d'aillament.
2.. Mai podran eixir al pati més de dos pres@s junt@s i només dos hores diàries com a màxim, la resta dels dies estan tancats a la cel·la.
3.. Els/les carcelers fan escorcolls cada vespre, i a cada entrada o eixida de la cel·la, obligant a llevar-se tota la roba. Per la nit el control es fa cada hora amb llum o llinterna.
4.. Es prohibeix tenir qualsevol objecte personal.
5.. Les comunicacions són intervingudes.
6.. Impunement, amb més facilitat doncs el Jutjat de Vigilància 
Penitenciària roman alié al FIES, es pot torturar a la persona; pallisses, insults i amenaces, induccions al suïcidi, emmanillaments arbitraris i prolongats, etc.

Per denunciar que aquest règim és al·legal, que facilita i de fet és tortura i no compleix cap paper terapèutic en la reinserció dels i les preses, que encara és vigent i que Antoni Asunción és el seu promotor et convidem nosaltres, la gent inquieta, a que vingues a la conferència que aquest home 
donarà el dimecres 3 de maig al Saló de Graus de la Facultat de Dret al campus de Tarongers a les 12:00 hores.

ÀNIM! ANEM A REBRE'L COM ES MEREIX!


1 comentario:

Anónimo dijo...

Ha sido uno de los mas grandes abusones de las personas mas debiles y desprotegidas. Es comparable al mafioso Rodolfo Martin Villa